Whistler, eerste skiles!

Vrijdag met de auto samen met Lynn en de kinderen vertrokken naar Whistler. Een anderhalf durende rit door prachtige natuur en bergen. Het wordt langzaam donker en het begint te sneeuwen. Er liggen hoge bergen van wel 2 meter langs de kant van weg, er is veel sneeuw gevallen de afgelopen dagen!

Het huisje is een gezellig en knus ding, met 3 slaapkamers, dus heb mijn eigen kamer. Dat is wel lekker, er ligt een grote bult sneeuw buiten en we hebben uitzicht over een van de skipistes.

Na wat hebben gegeten en gedronken ga ik vroeg naar bed, heerlijk slapen. De volgende ochtend gaat om 7 uur de wekker, lekker hoor in het weekend...na een warme douche heb ik mijn ski kleding aangetrokken. Na een stevig ontbijt, muffin/egg en wat fruit ben ik er klaar voor. Ik maak nog ff een weddenschap met de kinderen, we gaan tellen hoevaak we vallen. En wie het meeste valt, heeft verloren. Ik ga me toch wel een beetje zorgen maken dat ikdegene ben die gaat verliezen....

We rijden naar Whistler Village met zijn allen. Marc en ik worden afgezet bij mijn ski piste. Daar gaan we de ski´s, schoenen, stokken ophalen. Ik trek een van ski schoenen aan, en loop naar de bali waar mijn ski´s klaar gezet voor mij. Natuurlijk kom ik aan de praat met de leuke jongen achter de bali,

Wink
. Dat dit toch echt mijn eerste keer skien is. En hijvraagt waar ik vandaan kom,hij wenst me veel plezier.

Ik heb nu beide schoenen aan, nou niet de meest comfortabele schoenen die er zijn. Maar oke, het begin is er. We gaan naar buiten, voor een fotoshoot met alles op en aan (behalve de ski´s nog). En Lynn komt er ook aan lopen, ik herken haar bijna niet met muts en skibril op. We lopen richting Emily en Matthew, vrienden van ze. En ik maak kennis met Eve, hun aupair, ze zorgt voor hun dochtertje van 7, Olivia. Het klikt meteen, en we gaan koffie drinken samen, de les start om 9.45 uur. We kletsen over het leven in Vancouver zover, zij is vanaf september al in Vancouver. En we kletsen over mannen, uitgaan en het skien!

Na koffie toch maar richting de skischool lopen, een beetje zenuwachtig toch wel....maar Diana, een instructeur kwam op ons af en vroeg in welk niveau we zitten en hoe we heten, en bij wie we moesten zijn. Eve zit in de 2e groep. Ik zit in de 1e beginners groep bij Diana, hele aardige jonge meid. Dus het is leuk om met haar te kletsen. De groep is niet groter dan 4 mensen. Dat is echt relaxt!

We wachten nog ff, de4e persoon is nergens te bekennen. Uiteindelijk starten we zonder haar.

We mogen1 ski aan doen....en deze proberen opzij te duwen, voor het gevoel. Na een aantal keer oefenen doen we ook de andere ski aan, daar sta ik dan op 2ski´s....hahahahahha! Wie had dat ooit gedacht, ik voel me enorm gelukkig! Het sneeuwt lekker door,het uitzicht is fantastisch en ik sta gewoon op ski´s!

We leren een´pizza´ te maken,zo stop je met skien. In stilstand eerst, en later in beweging van een bergje af,het lukt me meteen goed! We moeten als eeneend terug lopen naar boven. Pittig hoordat zo´n 20 keer achter elkaar. Ikzweet als een otter met al die thermokleding aan!

Eindelijk mogen we van de magic carpet af....dat is eenroltrap de berg op, alleen dan vlak. Boven op de berg krijgen wedezelfde opdracht, maar dan moeten we heel langzaam in de pizza naar beneden en stoppen. Ik probeer en doe en ga. Ik vind het spannend, maar het gaat bovenverwachting goed. Na een aantal keer oefenen komt mevrouw nummer 4 eraan. Ze kan nog helemaal niks, dus wij beginnen weer van voren afen aan, beetje jammer! Maar oefening baart kunst, dus dan maar weer klein bergje af remmen enweer als een eend omhoog lopen.

Na een lange tijd weer naar de magic carpet,en ik en Andy, een jongen uit Engeland/Londenkrijgen een nieuwe opdracht mee, bochtjes draaien. Dit is toch ff iets lastiger. Ikkrijgook langzaam last van mijn linkerbeen,en opeens komt het in me op dat het komt omdat ik mijn zooltjes niet bij me heb, die gebruik ik ook in mijn skates, daardoor gebruik ik mijn been verkeerd, is ietsje pietsje korter.Maar ik ga gewoon door, ik vind het helemaal leuk het skien, ik doe het met alle plezier.

En weer op de magic carpet en weer naar benden skien, oh ik heb er zo veel lol in, en het gaat best goed!

We gaan stoppen voor een lunch, Eve staat op me te wachten en geeft me een compliment over mijn skien, dat ik het goed doe. Ik ga met Eve en mijn groep lunchen bij een gezellig tent, een heerlijk broodje en een stoel om op te zitten. Gezellig kletsen met mijn groep en Eve.

Na de lunch terug op de magic carpet. We moeten grotere bochten maken. Het gaat goed, alweer! Ik en Andy zijn de beste en de andere 2 vrouwen zijn een beetje bang...omdat zij bang waren en niet zo goed waren gingen we dus niet de berg op met de lift! Echt jammer....snik snik...! Dan maar genieten van de 100 keer op de magic carpet!

Na een fantastische dag skien, mijn spullen terug gebracht, de jongen vroeg aan me hoe ik het heb gehad, ik zeg fantastisch! En een andere jongen, uit Cape Town,praat Afrikaans tegen me hahahha....heel grappig!

Ik word opgehaald door Marc, Lynn en de kinderen. En de kinderen wachten me al op, om te horen hoevaak ik ben gevallen...en het is toch echt: 0,0!!! Zo goed ben ik...Evan was 2 keer gevallen, en Simone ook 0,0 keer! Dus talent voor skien. Heb een leuk filmpje op FB of Hyves staan. En natuurlijk de foto´s op de site.

In de avond gaat Marc en Lynn met Emily en Matthew naar een of ander benefit iets op de berg. En Eve en ik zorgen voor de kids, gezellig. Lekker samen eten, wijntje erbij, kletsen, filmpje voor de kids en klaar. Rond kwart voor 9 gaan Eve en Olivia weer naar huis en Evan en Simone moeten van mijn gaan tandenpoetsen.

Evan is gaan gamen op zijn Nintendo, ik zeg dat hij moet stoppen en hij roept hard NEE en zegt dat hij mocht gamen na de film...natuurlijk heb ik dat niet gezegd...ik geef hem een waarschuwing, hij luistert nog steeds niet, dus pak ik denintendo van hem af, hij schreeuwt tegen me en probeert me te slaan...ik loop weg met de nintendo en breng Simone naar bed en negeer Evan. Hij gaat maar door met schreeuwen dat hij zijn nintendo terug wil, ik zeg nee en vertel hem waarom en dat hij zijn tanden moet gaan poetsen. En ik vertel hem ook dat als ik zijn ouders moet bellen, dat hij nog een groter probleem heeft dan zijn nintendo kwijt! Uiteindelijk gaat hij ook naar bed, hij gooit nog een ´t shirt naar mijn hoofd, ik trek me er lekker niks van aan, ik geef Simone een knuffel, doe het licht uit en ga lekker de film verder kijken.

Na 10 min hoor ik helemaal niks meer, de kinderen liggen als roosjes te slapen. Zelf kruip ik ook vroeg onder de wol. Ik herleef mijn hele ski avontuur nog een keer in mijn dromen! Wat heb ik een fantastische dag gehad!

Janny

Opa is helemaal weg van je jas

Sabine

Hey Janny,

Die jas heb ik van mama, die had hem eerst, en ik mocht hem gebruiken! Ik vind de jas ook helemaal fantastisch. Ik heb opa een kaartje gestuurd trouwens...wil je me laten weten als hij die heeft ontvangen? Tnx
xxx

Janny

Ik had al geschreven dat hij je kaart heeft ontvangen. Hij is reuze trots op zijn avontuurlijke kleindochter